About
fangst
Skaber smagfulde måltider af fangst, høst og jagt med respekt for naturen.
Fisken
De fleste af deres fisk og skaldyr er vildtfanget og har levet deres liv i de nordiske hav og fjorde. Selvom fangsten er MSC-certificeret*, hvilket sikrer et vist niveau af bæredygtighed, har industrielt fiskeri altid en påvirkning på naturen. Derfor kan de ikke tilbyde et fødevareprodukt uden aftryk. Nogle arter er dog tættere på end andre: Muslinger er praktisk taget CO2-neutrale, og små fisk som nordiske sardiner (‘brisling’) bidrager også til en sundere kost, både ernæringsmæssigt og bæredygtigt. Derfor har de prioriteret disse arter i deres sortiment.
Laks og ørred betragtes også som naturlige i en balanceret nordisk kost. De stammer fra ASC-certificerede gårde, men ligesom ved fiskeri har al opdræt en påvirkning på et eller andet niveau. Derfor er det vigtigt også at spise muslinger og småfisk! Generelt anses skaldyr, herunder laks og ørred, af de fleste kilder som en mere bæredygtig fødevarekilde end kød.
Emballagen
Det vidunderlige ved ‘dåseforing’ og ‘konservering’ er, at det færdige produkt har en meget lang holdbarhed ved stuetemperatur. Det gør risikoen for madspild ekstremt lav, hvilket ellers kan være betydeligt for skaldyr og grøntsager. Der er heller ikke behov for energi til at holde dåser og glas kølige eller til at opvarme indholdet før servering. Aluminium dåserne er 100% genanvendelige. De nedbrydes ikke under processen og kan genanvendes gang på gang. En ‘cyklus’ kræver kun cirka 5% af energien i forhold til at lave en ny dåse. Glasemballagen er også genanvendelig. Husk blot at sortere og smide dåserne ud som metal, glassene som glas og æskerne (lavet af FSC-certificeret pap) som karton efter brug.
Featured collection
Fangst produkter