Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

About

Cold hand winery

Dansk vin i verdensklasse.

Om Cold Hand Winery

Ude på landet, omgivet af æbletræer, ligger Cold Hand Winery, hvor de laver dansk vin i verdensklasse!

På Cold Hand Winery arbejder de udelukkende med de frugter og bær, som bliver allerbedst, lige hvor de bor. De varme sommerdage og kølige sommernætter bevirker, at danske frugter og bær udvikler en enestående balance mellem sødme og syre. Derfor bruger de danske æbler, pærer, kvæder, solbær, rabarber, ribs og kirsebær, når de laver vin i verdensklasse.

vineriet

Deres vineri er et arbejdende værksted, hvor de eksperimenterer på livet løs for at finde de smage, som får dem tættere på verdens bedste frugtvin. I dag har deres vine opnået prestigefyldte medaljer, og bliver serveret på toprestauranter i hele Norden.

frugtvin af naturen selv

Det var kærligheden til de syrlige danske æbler, der tilbage i 2010 fik Jens Skovgaard til at drømme om æblevin. Ikke cider, ikke “apfelwein” – men et nyt, eksklusivt og mere vinøst udtryk. Nemlig dansk, kryokoncentreret æblevin.

Grundsubstansen i alle vineriets æble-, pære-, og kvædevine er metoden "kryokoncentration", som i den grad giver kolde hænder. Straks efter høst presses frugterne, og mosten fryses. Mosten optøs efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. De gyldne dråber laves efterfølgende til dansk frugtvin med en helt særlig nordisk syreprofil og aroma. Frisk, frugtig og ren.

At få naturens egen avl gjort til vine og likører i verdensklasse gør dem glade, stolte og ydmyge på samme tid. De går langt og bliver hurtigt meget nørdede i jagten på det bedste produkt. Æbler er nemlig ikke bare æbler, og kirsebær er ikke bare kirsebær. De kender sorterne som deres egne børn, og arbejdet for at nå den rette syre-/sødmebalance nærmer sig et sandt detektivarbejde, hvor de optimerer høsten og er yderst omhyggelige med forarbejdningen.

Deres frugtvinseventyr bygger på jordbundenhed, nysgerrighed og en lyst til at dele den gode fortælling.

Smag et af Danmarks mest spændende vineventyr, brygget med kolde hænder for varme tanker.