Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

About

Nordisk Kombucha

På dette mikrobryggeri er deres fornemmeste opgave at brygge “nordisk natur på flaske”.
Alt er brygget på urter, bær og blomster som kan gro i norden.

nordisk natur på flaske

Nordisk Kombucha er den nordiske natur på flaske. Fra dette mikrobryggeri baseret på naturlige råvarer og kærlighed til naturen bliver nordens verden indkapslet på flaske via håndbrygget kombucha brygget på ingredienser, man kunne gro i egen have. Fra fermenterede urter i stedet for te, og bær og blomster fra norden, har alle produkter fra Nordisk Kombucha en særlig smagsoplevelse at byde.

kernen af kombucha

Kombucha er en unik drik med en kompleks smag, der kan variere afhængigt af den type og mærke. Generelt kan man beskrive smagen som en blanding af sur og sød, med en smule bitterhed og en lille smule brus.

Smagen kommer fra fermenteringen af te og sukker med en kombucha kultur.

Det første, du bemærker, når du tager en slurk kombucha, er den syrlige smag. Dette skyldes frugtsyrerene som er dannet under fermenteringen af kombuchaen. Syrligheden kan sammenlignes med et friskt og syrligt æble. Men i modsætning til øl, er kombucha ikke meget bittert.
Efter den syrlige smag, vil du bemærke en sød smag. Dette skyldes tilsætningen af sukker under fermenteringsprocessen. Sukkeret bruges som føde for bakterie- og gærstammerne i fermenteringen. Sødmen er ikke dominerende og er mere subtil end den syrlige smag.
Du vil også bemærke en lille smule bitterhed i smagen. Dette er normalt og skyldes tilsætningen af urter eller frugt til drikken. Bitterheden er ikke for stærk og fungerer som en balance til sødmen. Bitterheden kommer fra te, som kan afgive en del bitterstoffer under ekstraktionen af smag.

særligt til enhver lejlighed

Ligesom mange andre drikke kan kombucha nydes både med og uden alkohol. Den alkoholiske version er det såkalde 'Hard Kombucha'.

Hos Nordisk Kombucha er der fokus på at holde det alkoholfrit. Dog finder du stadig højst 0,5% alkoholvolumen i deres kombucha, så smagene fremstår helt rigtigt og giver den bedste dybte, men uden at du bekymre dig for påvirkning.

Ønsker du en undtagelse, er dette dog stadig muligt, som du f.eks. kan nyde med deres Boozy Ribs udgave.

fremstående ingredienser

Hos DeliDrop FoodLab finder du adskillige særlige ingredienser fremhævet via produkterne fra Nordisk Kombucha. Læs mere om de særlige stjerner, som du kan smage hos os.

humle

Humle er en urteplante bedst kendt for at blive brugt til at lave øl. I netop den forbindelse bruges det til at give drikken en særlig karakter, der enten kan være bitter, floral eller syrlig, og det gør netop øl mere friskt og er stjernen i sorter som IPA, der er ekstra humlet. Humle er så varierende, at det kan fremgå som værende andre frugt- eller plantesorter med dens smag. Hos Nordisk Kombucha er det lige disse elementer, som de bl.a. har skabt deres kombucha med smag af humle med.

pære

Pære er en klassisk frugt, som de fleste er velbekendte med i hverdagen. Den æblelignende frugt har sin helt egen søde karakter, som er let tilgængelig og passer godt ind i adskillige scenarier. Om man vil spise den som en sund snack, bage den i en kage eller lave den til en forfriskende kombucha, kan pære meget for at gøre din dag lidt friskere.

citronverbena

Citronverbena er en krydderurt, som ifølge Nordisk Kombucha er nordens svar på den velkendte citron, da den skønne urt smager kraftigt at citronskal. Dette er med til at give en let syrlig smag og en stor friskhed, som havde man lige plukket en citron og duftet til den. Citronverbena har derfor sit navn af en god grund, selvom det ikke ligner en citron.

aronia

Aronia, også kendt som 'surbær', er et lille bær, som ofte er mindre genkendeligt end de mere ikoniske bærsorter; specielt da det allerede ligner blåbær. Det er en dog en hyppigt voksende plante, hvis bær har en helt unik smagsprofil, der er bitter, skarp og syrlig. Den er ovenikøbet udtørrende. Det giver derfor ikke samme oplevelse, som man kender fra f.eks. jordbær og hindbær, men tværtimod en ny og spændende oplevelse.

havtorn

Havtorn er kendt som nordens appelsin. Den smukke orange frugt findes på vildtvoksende buske med torne, ofte vokser de tæt på havet, som alt sammen går igen i navnet. Den lille frugt er rig i vitaminer og har en helt speciel smag, der er meget frisk og syrlig. Plukker man dem frisk anbefales det dog at fryse dem, da dette vil gøre dem lettere spiselige og fremhæve en sødme. Grundet deres egenskaber og hyppighed er de fantastiske at bruge i madlavning, som kan hjælpe med at skabe en spændende smagskarakter.

ribs

Ribs er små røde bær med en syrlig og bitter smagsprofil. De er igennem lang tid blevet brugt til bl.a. gelé og syltetøj, grundet deres større mængde af pektin. De er kendte for at være en perfekt måde at gøre andre søde snacks endnu mere spændende og er ofte en god tilføjelse til kaffe- og kagebordet.
Alt dette skyldes den balancerede smag, som generelt er god til at blive blandet op i andre føde- og drikkevarer.

surkirsebær

Surkirsebær er, som navnet foreslår, meget ens med almindelige kirsebær. De er begge små, røde, runde og friske. Dog finder man surkirsebær til at være en anelse rundere, blødere og selvfølgelig mere syrlige, og de er derfor den bedste mulighed at bruge til at lave drikkevarer, da deres syrlighed blandes perfekt med de resterende ingredienser.