About
Westjysk smag
Vores smags-eventyr startede i 2013 ved lidt af en tilfældighed, da vores æblelund havde leveret en overflod af æbler. Dengang var ideen at lave vores egen æblemost. I begyndelsen havde vi ikke styr på gæringsprocesserne, og den første æblemost endte med at blive en noget ustabil cider. Efter utallige timers passioneret arbejde, lykkes det dog at få processerne under kontrol. Og nu åbnede der sig et helt nyt univers med utallige muligheder.
Samtidigt tog drømmen også mere form. Vi ville genskabe en ny fortolkning af likøren, men på naturens helt egne præmiser. Uden sulfitter, uden sprøjtning og med naturligt alkoholindhold frembragt via vores helt egen vildgær.
Næste eventyr er blevet vores mad eddiker. Eddikerne er ligeledes fremstillet helt uden tilsætningsstoffer, af den helt rene natur. Og de egner sig fortræffeligt til at bruge direkte på årstidernes salater, som marinader eller i sovse. Ja – faktisk kan man drikke dem direkte til f.eks. et ostebord.
Vi har udfordret os selv med konstant at være på en rejse med af udforske råvarer fra vores lokale fauna. For at afprøve diversiteten af spændende smage. Vi har brugt så forskellige råvarer som marehalm, dunhammer, brændenælder og birkebark. Selvfølgelig en række bær. Men især vores mælkebøtter har været en succes. Det er en rejse vi altid vil være på. Og værdierne viger vi ikke fra uanset efterspørgslen. Og som vi siger – “ting ta’r tid”.
Featured collection