About
Westjysk smag
Fra æblemost til cider og nye muligheder inden for smag.
Smagseventyret begyndte i 2013, da æblelunden leverede en overflod af æbler, og ideen om at lave egen æblemost opstod. Uden erfaring med gæringsprocesserne endte den første æblemost som en ustabil cider, men efter utallige timers passioneret arbejde blev processerne kontrolleret, og en ny verden af muligheder åbnede sig.
Drømmen om at genskabe en ny fortolkning af likøren på naturens præmisser tog form – uden sulfitter, uden sprøjtning og med naturligt alkoholindhold frembragt via vildgær. Virksomheden udvidede hurtigt med madeddiker, der er fremstillet uden tilsætningsstoffer og kun af ren natur, perfekte til årstidens salater, marinader, sovse eller som et unikt tilbehør til et ostebord.
Der er konstant blevet udfordret med at udforske råvarer fra den lokale fauna for at afprøve diversiteten af spændende smage. Råvarer som marehalm, dunhammer, brændenælder og birkebark er blevet brugt, sammen med en række bær. Især mælkebøtter har vist sig at være en succes. Denne rejse fortsætter, og værdierne forbliver uændrede, uanset efterspørgslen.
Featured collection