Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

About

Fary Lochan

Fary Lochan er et familieejet whiskydestilleri beliggende i Farre, omgivet af smuk natur. Det første fad blev fyldt og lagt til lagring i kælderen tilbage i 2009. Siden har de fået mange flotte anerkendelser for deres whisky fra både Danmark og udlandet.

En familie sammen om innovation

Familien hos Fary Lochan skyder efter at levere en helt unik dansk oplevelse. Fra deres oprindelse har de skabt whisky, der adskiller sig i de små detaljer og bringer både kraft og malt røget på håndplukkede brændenælder. Dette har bl.a. resulteret i den nylige introduktion af deres 12-års Whisky. Deres innovationer byder i dag også på mere end bare whisky, som alt sammen tilpasser sig hver en årstid.

den specielle ingrediens

Når sæsonen kommer, hvor brændenælderne står på deres højeste, samles Fary Lochan på tidlige morgener ved deres destilleri. De fordeler handsker og spande i mellem dem, mens de venter på, at morgendisen i Farres skov letter. Med store smil og gode fortællinger fra hverdagen bevæger de sig ud blandt træerne i skoven for at samle de grønne brændenælder. Traditionen skaber altid enestående øjeblikke – ikke kun for dem selv – men også i den særlige smag du finder i deres whisky. Brændenælderne bruger de til at ryge deres maltbyg over, og det er de de eneste i verden, der gør. Derfor får du også mere end bare en whisky, når du køber whisky hos Fary Lochan.

det enestående destilleri

Under deres destilleri har Fary Lochan gravet underjordiske gange, der snor sig gennem kælderen, som gemmer på whiskyfade, der indeholder noget af Danmarks mest unikke kvalitetswhisky. I deres bygninger over de underjordiske gange står skotske kedler og producerer den unikke whisky, som de hvert år fremstiller i et mindre parti. Fra kedlerne flyder whiskyen videre i rør, der løber fra afdeling til afdeling og forbinder hele destilleriet. I naturen udenfor destilleriet står rygeovnen, som var den, stifteren Jens-Erik i sin tid røg den første malt i, og som Fary Lochan fortsat benytter i deres produktion.

familien og fremtiden

I dag består Fary Lochan af 3 søskende og deres mor, der driver destilleriet, og i de senere år har de føjet mere end whisky til produktionen. De holder fast i deres mand og far, Jens-Eriks, vision om den unikke smag og den gode kvalitet i deres whisky. For dem er destilleriet et sted, der binder familien sammen, hvor de mødes og hygger om deres traditioner og tilgår produktionen ned til mindste detalje. Det er her, de snakker nye visioner og innovation og i fællesskab skaber nye tiltag og produkter. Derfor byder Fary Lochan i dag blandt andet også på gin med lokale krydderurter.